Wiettampons

headerIedereen heeft waarschijnlijk wel eens gehoord van medicinale cannabis. Dat is wiet die geweekt wordt om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Lange tijd werd cannabis voornamelijk als softdrug beschouwd omdat je er high (of ‘stoned’) van kunt worden, maar de laatste jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor de andere eigenschappen van de plant. Die blijken soms namelijk niet minder dan verbazingwekkend te zijn.

Dan hebben we het nog niet eens over hennep, het neefje van de wietplant die met zijn sterke vezels voor allerlei bouw-, textiel- en brandstofdoeleinden gebruikt kan worden, maar gewoon over de wiet die je bij de coffeeshop kunt halen. Die zit namelijk boordevol stofjes die “cannabinoïden” genoemd worden. Dat zijn stofjes die het menselijk lichaam bij allerlei processen kunnen helpen.

Sinds een jaar of 15 is ontdekt dat de mens zelf ook cannabinoïden aanmaakt, die onderdeel uitmaken van een vernuftig systeem dat het “endocannabinoïde systeem” genoemd wordt. Dit systeem stuurt zo’n beetje al je lichaamsfuncties aan, van de spijsvertering tot het afweersysteem. Het heeft als doel om je lichaam in balans te houden, zodat het optimaal kan functioneren. Deze balans wordt ook wel “homeostase” genoemd.

En laat de cannabisplant nou de enige plant zijn die ook cannabinoïden maakt, en die nog naadloos blijken aan te sluiten op ons eigen endocannabinoïde systeem ook.

De wiettampon ziet het levenslicht

Met al deze nieuwe ontdekkingen over de cannabisplant komen er ook steeds meer nieuwe producten op de markt waar helende cannabinoïden in verwerkt zijn.

Eén daarvan is de wiettampon. Deze tampon, die er verder normaal uitziet, is gemaakt van biologische cacaoboter, wietolie en absorberend biologisch materiaal. Hij kan verlichting geven bij de ongemakken die veel vrouwen ervaren tijdens hun maandelijkse periode. Daarnaast helpt het om de spieren in de vagina en baarmoeder te ontspannen. Je wordt niet high van deze tampons.

Verschillende vrouwen hebben ze al uitgetest, en zijn er enthousiast over. Zie bijvoorbeeld deze artikelen:

‘Ik testte wiet tampons en dit is wat er gebeurde’

Cannabis tampons: Women say cramps disappear within 20 minutes (Engels)

Bron: Wiettampons.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s