Wat voor lekkers kun je maken van THC wietolie?

Medicinale producten met THC zoals wietolie worden steeds populairder bij patiënten met allerlei verschillende aandoeningen. Maar wat voor eetbaars kun je nog meer maken van die supergezonde wiet-extracten?

Wacht even, hoor… Wat is THC Wietolie?

Trichomen op de top van een plant

Trichomen op de top van een plant

Als je naar de top van volgroeide wietplanten kijkt, zie je vaak dat die bezaaid zijn met piepkleine kliertjes. Ze lijken net op druppeltjes. Als die haarkliertjes, ook wel trichomen genoemd, er wit uit beginnen te zien, betekent dat dat de plant oogstrijp is. De trichomen zijn gevuld met vloeistof die hars of olie genoemd wordt en tjokvol met cannabinoïden (geneeskrachtige stofjes) zit.

Als je deze vloeistof van de hele plant verzamelt, hou je een goedje over dat “wietolie” genoemd wordt. “Concentraat” en “extract” zijn andere woorden die ervoor gebruikt worden. Dit goedje is supergezond en kan o.a. ingenomen worden door het een paar minuten onder de tong te houden, in te slikken, op de huid te smeren of er zetpillen van te maken.

Ook door het te verdampen (vaporizen) of te dabben kun je het tot je nemen. Soms wordt het zelfs met injectienaalden ingespoten, bijvoorbeeld in fysieke probleemgebieden zoals tumoren.

Mensen die het oraal innemen, verdunnen het vaak eerst met olijfolie of hennepzaadolie, of maken er tinctuur van (met alcohol vermengd dus) zodat het makkelijker te doseren wordt.

was

Lees verder…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s